10 идейни начина за подреждане на малка кухня​

10 идейни начина за подреждане на малка кухня​

10 идейни начина за подреждане на малка кухня​

Когато нямате достатъчно място, трябва да оползотворите всеки един сантиметър! Затова в днешния материал ще ви предложим 10 начина, по които да подредите малката си кухня.

1. Сложете тиганите над печката

Когато сложите тиганите и тенджерите в близост до печката, всичко ще бъде на една ръка разстояние.

2. Шкаф „остров“

Тези шкафове са невероятни в ситуации като тази, тъй като могат да бъдат използвани от всички четири страни, а също така може и да се поставят кухненски уреди върху тях.

3. Сложете възможно най-много неща по стените

Стените обикновено остават празни, дори и в най-малките кухни. Затова се въоръжете с възможно най-много етажерки. Не само ще освободят много място, но и вашата кухня ще придобие един далеч по-нестандартен и артистичен вид.

4. Освободете мястото около мивката

Вместо да държите всевъзможни четки, препарати и гъби в близост до мивката или пък да пълните шкафът под нея с тях, се сдобийте с метална етажерка, която да закачите на някой от шкафовете.

5. Сложете бурканите… под рафта

Това е един изключително хитър начин за съхранение на буркани с подправки. Просто фиксирайте капачките с винт за долната страна на рафт и завинтете бурканчето за вече закачената капачка.

6. Съхранявайте найлоновите торбички в картонени кутии от сухи кърпички

Най-вероятно държите всичките си найлонови торбички някъде на топка, която постоянно местите. За да съхранявате всички тези торбички, просто ги наредете в картонена кутия от сухи кърпички (може и малък кашон) – изглежда много добре и е удобно при нужда от торбичка.

7. Сдобийте се с възможно най-много рафтове

Малката кухня се нуждае от много рафтове, за да може да побере всичко. Купете буркани за съхраниение, които пасват точно между рафтовете. По този начин оползотворявате малкото място в кухнята по възможно най-добрия начин.

8. Използвайте местата, които пренебрегвате.

Мястото отстрани на шкафовете е перфектното място за съхранение на тежки предмети, на които иначе не можете да намерите място – като гевгирите и дъските за рязане например.

9. Закачете органайзер за списания на вратата на шкафа

Вместо да се чудите къде да съхранявате огромните ролки готварска хартия и фолио, можете да монтирате един органайзер за списания отвътре на вратата на шкафа.

10. Махнете столовете в кухнята и поставете пейки

Столовете в кухнята са добра алтернатива, но не кoлкото пейките тип ракла – така получавате както удобно местенце са сядане, така и порядъчен шкаф (a защо не и няколко от тях).

Споделете тази публикация


You've just added this product to the cart: