23 малки породи кучета, които са перфектния домашен любимец

23 малки породи кучета, които са перфектния домашен любимец

23 малки породи кучета, които са перфектния домашен любимец


Добрите неща винаги идват в малки опаковки!

1. Йоркширски териер

Йоркширският териер е невероятен и енергичен домашен любимец, а най-големият му плюс е, че козината му е противоалергенна, което ги прави изключително подходящ за деца.

2. Английски кокер шпаньол

Английските кокер шпаньоли са значително по-малки от американските си събратя и поради тази причина игривият им характер ги прави подходящ избор за много млади семейства. Тези кучета обожават да се разхождат и да прекарват време навън.

3. Уипет

Кучетата от породата уипет обожават играта на открито – според проучване на Американската асоциация на животните, тези кучета са най-бързите животни за размера си, достигайки скоростта от 55 километра в час.

4. Мини пинчер

Мини пинчерите са безстрашни и изключително забавни. Макар и да тежат не повече от 3 килограма, те се нуждаят от изключително много движение.

5. Басенджи

Кучетата от породата басенджи първоначално са били използвани като ловни кучета в Африка, тъй като са изключително интелигентни и способни да вземат решения. Известни са в Африка като кучето, което не лае, тъй като вместо нормален кучешки лай, издават специфичен за породата звук.

6. Бигъл

Бигълите са изключително игриви и лоялни. Дружелюбни са към други хора и имат невероятно обоняние. Затова често разходките с тези кучета могат да бъдат същинско приключение .

7. Бишон фризе

Тези приличащи на плюшена играчка кучета са много жизнерадостни и любящи. Изискват изключително малко физическа активност и са идеални за апартамент. Интелигентни са, но на моменти могат да бъдат наистина твърдоглави.

8. Бордър териер

Въпреки размерите си, бордър териерите са изключително смели кучета. Те обаче инстинктивно ловят всякакви животни (нерядко и автомобили), затова собствениците трябва да внимават, когато ги извеждат на разходка.

9. Бостън териер

Бостън териерите обожават две неща – деца и внимание. Дайте им ги и ще имате един наистина невероятен домашен любимец.

10. Брюкселски грифон

Брюкселските грифони са много лоялни и любопитни.

11. Крал Чарлз шпаньол

Кучетата от породата Крал Чарлз Шпаньол са любимите на феновете на сериала „Сексът и градът“.

12. Кокер шпаньол

Кокер шпаньолите са изключително лоялни и редица авторитетни сайтове и ветеринари ги препоръчват като най-подходящите кучета за деца.

13. Дакел

Дакелите са подходящи за съжителство с деца и с други животни. Тази порода има три разновидности, които се изразяват в различната козина. Най-твърдоглави са тези с най-гладка козина.

14. Френски булдог

По-малкият братовчед на английския булдог е много енергично куче, но почти не изисква разходки и упражнение. Именно затова е едно от най-предпочитаните кучета в големите градове.

15. Хаванска болонка

Тези кучета са националното куче на Куба (от там идва и името им) и са невероятни приятели. Те са много по-енергични от другите малки кучета и изискват ежедневни дълги разходки.

16. Италианска хрътка

Италианските хрътки имат дълга история и са почти толкова грациозни, колкото и големите хрътки. Привързват се изключително много към хората и обожават да бъдат прегръщани.

17. Джак Ръсел териер

Джак Ръсел териерите са твърдоглави, но интелигентни и енергични. Поддават се на дресировка – затова и често намират място в големите холивудски продукции.

18. Лхаса апсо

Кучетата от породата лхаса апсо са ходеща аларма и са много враждебно настроени що опира до непознати хора. Те също така са лоялни и верни на собствениците си.

19. Мини пудел

Мини пуделите са интелигентни животни и идват в три размера – стандартно, малко и „плюшена играчка“.

20. Мини шнауцер

Мини шнауцерите са перфектния избор за куче за малки деца и възрастни хора. Техните защитни инстинкти и наблюдателност ги правят добри пазачи.

21. Норич териер

Известни като „голямо куче в малка опаковка“, норич териерите са общителни с други хора. Обичат дългите разходки и са податливи на дресировка.

22. Пекинез

Пекинезите са колкото пухкави, толкова и смели. Не моменти обаче могат да бъдат много раздразнителни, затова не са особено подходящи за деца.

23. Мопс

Мопсовете се привързват силно към собствениците си и са много игриви. Но са една от породите, които най-трудно се поддават на дресировка.

Споделете тази публикация


Току-що добавихте този продукт в количката: