5 бабини хитринки, с които да придадете автентичен аромат на дома си

5 бабини хитринки, с които да придадете автентичен аромат на дома си

5 бабини хитринки, с които да придадете автентичен аромат на дома си

Има нещо привлекателно в миризмата на „вкъщи“. Невинаги се усеща, когато се намираш в определено помещение, но винаги, когато влизаш в него. Може да ви напомня на дългите лета на село при баба ви, някой спомен от детството или пък на първата Ви любов. В днешния материал ще ви дадем няколко съвета, които да ви помогнат да елиминирате неприятни миризми и съответно Вашия дом да замирише добре.

1. Използвайте фурната за приятен аромат

Напълнете малка тенджера с вода, добавете резенчета цитруси и подправки (лавандула и мента например) и пуснете фурната за известно време.

2. Направете си „миризливи“ буркани

Подобни са на тенджерата, която се поставя във фурната, но са далеч по-стилни. Просто сложете всякакви миризливи неща като сушени плодове или пръчки канела в буркан, пробийте дупки на капачката и напълнете буркана с топла вода.

3. Поставете миризливи срещи на ваните места

Свещите могат да придадат невероятна миризма на всяко едно помещение. Вместо да ги палите във всекидневната обаче, ги поставете в гардероба с дрехите. По този начин ще усещате приятна миризма всеки път, щом отворите гардероба. А и дрехите ви ще миришат по същия начин.

4. Разчитайте на природата

Евкалиптът, орхидеите и люлякът биха донесли невероятен аромат на свежест във всяка една стая.

5. Просто сгответе сладкиш в кухнята

Всякакви възможни бисквитени курабийки или бананови хлебчета ще накарат домът ви да мирише на пекарна.

Споделете тази публикация


You've just added this product to the cart: