5 грешки при почистването, които значително ви забавят

5 грешки при почистването, които значително ви забавят

5 грешки при почистването, които значително ви забавят

Качественото чистене винаги е било наш приоритет, но всички знаем, че времето за почистване е не по-малко важно. В днешния материал ще ви запознаем с 5 грешки, които излишно ви забавят.

1. Чистите отдолу нагоре

В случай, че чистенето с прахосмукачка е най-неприятното ви домашно задължение, вероятно ще се изкушите да го свършите в началото, за да ви останат само приятните неща за правене. Проблемът при това обаче е, че след като избършете прахта, тя пада на земята и все едно не сте чистили изобщо.

2. Не сортирате прането, когато действително се налага

На всички ни е ясно, че дори и най-взискателните и педантични домакини понякога смесват бялото и цветното пране. Дрехите трябва да се сортират не само цветово, но и по материи – на такива, които отпускат мъхчета и такива, по които се лепят мъхчета. Това ще спести значително количество време и главоболия.

3. Миете прозорците през слънчевите дни

Слънчевия и топъл уикенд може да Ви се стори като най-подходящото време да измиете прозорците, но съвсем не е така – прозорците ще изсъхнат още преди да сте тръгнали да ги подсушавате и ще останат ужасни следи по тях.

4. Не давате време на препаратите да проработят

Изчакайте няколко минути преди да започнете да почиствате, след като сте нанесли препарат по пода – формулата им се нуждае от време, за да проработи. В противен случай ще загубите твърде много време в търкане и бърсане на засъхнали петна.

5. Забравяте, че средствата за почистване също се нуждаят от поддръжка

Парцалите, кърпите, моповете и торбичката на прахосмукачката също се нуждаят от поддръжка. В случай, че не ги чистите, те ще започнат да си вършат работата все по-зле и по-зле.

Споделете тази публикация


You've just added this product to the cart: