5-те най-големи грешки, които правите при бърсане на прах

5-те най-големи грешки, които правите при бърсане на прах

5-те най-големи грешки, които правите при бърсане на прах

Почистването на прах е едно от най (ако не и най) неприятното домашно задължение. То е една неблагодарна и безкрайна задача. Избършете прахта в събота и ще видите, че седмица по-късно домът ви ще изглежда сякаш никога не е бил почистван. Макар и да не можете за постоянно да се справите с този проблем, в днешния материал ще Ви покажем 5 грешки, които със сигурност усложняват процеса по почистването на прах.

1. Използвате четка с пера

Макар и да изглеждат изключително автентично, тези четки не правят нищо различно от това да избутват прахта наляво и надясно . Вместо това използвайте навлажнени кърпи (имайте предвид, че памучните кърпи също не задържат прахта в себе си)

2. Пренебрегвате филтрите на климатика

Филтрите на климатика могат да бъдат същински магнит за прах. В случай, че не ги чистите редовно, те ще започнат да отделят от насъбралата се по тях прах във въздуха. Затова веднъж в месеца ги сваляйте от климатика и мийте с топла вода. Изчакайте да изсъхнат напълно преди да ги сложите обратно!

3. Чистите със суха кърпа

Чистенето със суха кърпа е може би най-основната грешка, която всички допускат при бърсането на прах у дома. По този начин вие единствено избутвате прахта във въздуха. Вместо това просто намокрете кърпата, или добавете препарат върху нея. (Уверете се, че препаратът, който сте решили да използвате е подходящ за съответната повърхност).

4. Нанасяте препарат директно върху повърхността, която смятате да чистите

Нанасянето на препарат директно върху повърхността образува неприятен лепкав слой върху повърхностите, който в последствие привлича още повече прах върху себе си. Вместо това просто напръскайте кърпа с препарат, почистете и след това минете със суха кърпа.

5. Забравяте да чистите филтрите на прахосмукачката

При неправилна или липсваща поддръжка, филтрите могат да връщат прах и мръсотия обратно във въздуха. Чистете ги толкова често, колкото производителя на вашата прахосмукачка е обявил в упътването за употреба.

Споделете тази публикация


You've just added this product to the cart: