6 полезни трика, които всеки човек, чистещ с прахосмукачка трябва да знае

6 полезни трика, които всеки човек, чистещ с прахосмукачка трябва да знае

6 полезни трика, които всеки човек, чистещ с прахосмукачка трябва да знае


Прахосмукачката е неизменна част от добрата поддръжка на всяко едно домакинство. Затова в днешния материал ще ви дадем 6 полезни трика, с които да сте по-ефикасни в работата си с нея.

1. Картон от тоалетна хартия за накрайник

Накрайникът за тесни пространства в повечето случаи върши невероятна работа, но има места, в които дори и той не може да свърши работа. Достатъчно е да поставите картон от вече изхабена ролка тоалетна хартия на мястото на накрайника. Картонът може да се сгъва и прегъва както намерите за добре

2. Мокра кърпичка за по-добра миризма

Поставете използвана мокра кърпичка в торбичката на прахосмукачката. По този начин стаята ще мирише по-свежо.

3. Лъжичка канела на прах за по-добра миризма

В случай, че имате миризливи животни, или пък такива, които сменят козината си, поставянето на една лъжица канела в торбичката на прахосмукачката би свършило перфектна работа. Пък и стаята ще мирише приятно всеки път, когато чистите.

4. Отстраняване на неприятни миризливи петна със сода за хляб.

Когато петната са трудни – или невъзможни- за почистване, но миришат все така неприятно, поръсете със сода за хляб мястото и изчакайте половин час. След това просто оберете с прахосмукачка.

3-In-1 Window Cleaner

3-In-1 Window Cleaner е система за почистване на прозорци и гладки повърхности, която работи само с едно минаване, не замазва, не оставя петна и бъркотия и значително улеснява почистването на дома, понеже върши мръсната работа вместо вас. За повече информация за 3-In-1 Window Cleaner, цъкнете на синия бутон.

5. Премахване на следите от крачета по килими и мокети с лед

В случай, че решите да пренаредите мебелите в стаята, най-вероятно ще трябва да се справите с неприятните следи от крачета по килима или мокета. Наредете кубчета лед върху кръгчетата, изчакайте да се разтопят (и съответно следите да подпухнат леко) и след това минете с прахосмукачката, за да ги изравните.

6. Използвайте чорапогащник за намирането на загубени вещи

Най-лесният начин да проверите за изгубени малки вещи под леглото е като сложите чорапогащник върху края на тръбата на прахосмукачката и я завържете с ластик. По този начин ще можете да търсите, но без да се страхувате, че прахосмукачката ще глътне вашата вещ.

"Вълшебните" пръчици  Sani Sticks

Sani Sticks са пръчици, които отпушват и премахват неприятните миризми от всякакви сифони и канали, освен това поддържат тяхната свежест за дълго време. За повече информация за ''вълшебните пръчици", цъкнете на синия бутон.

Споделете тази публикация


Току-що добавихте този продукт в количката: