7 хитринки, с които да държите мръсотията настрана от дома си

7 хитринки, с които да държите мръсотията настрана от дома си

7 хитринки, с които да държите мръсотията настрана от дома си

 

Един от най-добрите начини да се справите с мръсотията у дома е като се справите с източниците, които я предизвиквят. И макар да е практически невъзможно да предотвратите появата на всяка една възможна мръсотия, то със спазването на съветите в днешния материал ще намалите значително времето, от което се нуждаете, за да изчистите мръсотията из цялата къща.

1. Не подценявайте черджетата

Черджето може да бъде най-ценният съюзник в борбата с мръсотия и кал из къщата. Достатъчно е да сложите едно пред вратата си. Почистват се лесно с прахосмукачка, като е добре да знаете, че е по-добре да ги чистите с прахосмукачката не от лицевата част, а от гърба – където всъщност се задържа мръсотията.

2. Винаги почиствайте домашните си любимци

Поставете суха памучна кърпа в близост до вратата и пакет мокри кърпи в случаите, когато кучето се е нацапало с прясна кал – имайте предвид, че миенето с вода на лапичките след всяко излизане може да доведе до възпаления и наранявания на кожата на лапичките.

3. Проверявайте какво е времето преди да оставите прозорците отворени

Проветряването вкъщи, особено през топлите месеци, би могло да се отрази невероятно на цялата обстановка. Имайте предвид обаче, че при по-ветровито време във вашия дом могат да нахлуят полени и прах.

4. Задължително пускайте абсорбатора при готвене

Правете го винаги, когато готвите. Особено, когато пържите нещо. По този начин мазните изпарения няма да се озовават върху шкафовете и плотовете в кухнята.

5. Изхвърляйте редовно съдържанието на торбичката от прахосмукачката.

В случай, че изчистите пръст или подобна мръсотия с прахосмукачката, веднага изхвърлете съдържанието на торбичката на прахосмукачката – в противен случай рискувате частиците да се върнат във въздуха.

6. Почиствайте вентилаторите редовно

Чистете витлата на вентилатора поне веднъж на два месеца – в противен случай рискувате те да започнат да връщат боклуци и прах в банята и съответно да се покачи сметката ви за ток.

7. Същото важи и за филтрите на климатика

Почиствайте ги веднъж в месеца. Те се вадят лесно в случай, че можете да стигнете до климатика. Достатъчно е да ги измиете с хладка вода, но задължително изчакайте да изсъхнат напълно преди да ги сложите обратно!

Споделете тази публикация


You've just added this product to the cart: