8 препарата, които можете да си направите сами у дома

8 препарата, които можете да си направите сами у дома

8 препарата, които можете да си направите сами у дома

Понякога най-простите препарати са най-ефективните що опира до почистването. Най-хубавото е, че за да направите всеки един от тях, се нуждаете от точно две съставки – и най-вероятно разполагате с тях у дома!

1. Препарат за миене на мазни чинии

Следващият път, когато препаратът за миене на чинии не може да се справи с мазните остатъци от съдовете, просто добавете малко сода за хляб. Почти сигурни сме, че ще останете изумени от резултата.

2. Препарат за полиране на медни съдове

Ако медните ви съдове изглеждат захабени, поставете кетчуп върху кърпа, след което поръсете кетчупа със сол. Полирайте с новополучената смес целия съд, а за финал изплакнете, за да се насладите на медните си съдове в пълния им блясък.

3. Препарат за премахване на петна от дрехи

Този препарат може да се използва безпроблемно дори и върху по-нежни платове. Смесете лимонов сок и сол и нанесете от новополучения препарат върху петната. Изчакайте разтвора да преседи един час върху дрехата, след което изплакнете петното с оцет и топла вода и изперете в пералнята.

4. Препарат за полиране на бижута

Комбинирайте газирана вода с няколко капки препарат за миене на чинии. Потопете бижуто, което искате да почистите за 5 минути в разтвора, след което го извадете и почистете останалите упорити петънца с по-мека четка за зъби или кърпа. Газираните балончета ще размекнат мръсотията, а препаратът ще придаде блясък.

5. Препарат за отпушване на канали

Можете бързо и лесно да се справите със запушените канали, като изсипете половин чаша сода за хляб в канала и половин часа оцет. След това задължително покрийте с влажна кърпа, тъй като реакцията между тях може да доведе до „изригване“ като на вулкан. Изчакайте 5 минути и пуснете топлата вода.

6. Препарат за освежаване на дрехи

Комбинирана с течен прах за пране, содата за хляб балансира нивото на киселинност в дрехите и по този начин почиства тъканите в дълбочина. Затова следващият път, когато дрехите ви изглеждат зацапани дори и след изпиране, добавете малко сода за хляб в течния прах за пране.

7. Препарат за премахване на следи от чаши

В случай, че след събиране с приятели у дома останат следи от чаши по масата, можете лесно да ги премахнете, като смесите една част бяла паста за зъби с една част сода за хляб. Натопете влажна кърпа в разтвора и изтъркайте петната. След това почистете с друга влажна кърпа.

8. Препарат за убиване на мушички

Добавете 3 капки препарат за миене на чинии към купа с оцет. По този начин новополучения препарат ще привлече мухите и те ще се удавят вътре. След като спрете да виждате мушички у дома, просто изхвърлете съдържанието на купата.

Споделете тази публикация


You've just added this product to the cart: