8 хитринки, с които да си създадете място в кухнята

8 хитринки, с които да си създадете място в кухнята

8 хитринки, с които да си създадете място в кухнята

Освободете си нужното място, за да сготвите, без да се налага през 10 минути да спирате и да миете чинии, за да си освободите още.

1. Използвайте печката в случай, че не ви трябва

Веднага, след като се уверите, че котлоните са изстинали, можете да поставите дъски за рязане. Препоръчително е да си закупите такива, които да покриват възможно най-голяма площ от печката – така самите Вие ще разполагате с възможно най-много място.

2. Добавете рафтове

Вместо да претрупвате плота с всички тези предмети, които ползвате всеки ден, монтирайте ратфове, на които да ги съхранявате.

3. Съчетавайте дейностите, когато можете

Първото нещо, което правите, след като нарежете зеленчуците, е да махнете частите, които не стават за ядене. Можете да комбинирате тези две неща, като монтирате дъска за рязане с отвор върху кофата за боклук.

4.Сдобийте се със сгъваем рафт

В случай, че обичате да готвите ястия от готварски книги (които в повечето случаи са огромни тухли), един сгъваем рафт, на който бихте могли да сложите книгата си (и чашата си с вино), ще ви снабди с всичкото място на света.

5. Отървете се от кутиите и съдовете за съхранение на прибори

Може и да изглеждат добре в кухнята, но заемат ненужно много място, а реално използвате редовно по-малко от половината. Вместо това ги поставете на закачалки.

6. Сложете възможно най-много рафтове

Макар и кафе машината да е важна и да я ползвате всеки ден, дори и по-малките модели заемат много място. Почти сигурни сме, че ще намерите още няколко уреда в кухнята си, за които важи същото – просто качете на рафтове всички уреди и съдове, които заемат много място.

7. Подвижните кухненски острови могат да бъдат много полезни

Обикновените кухненски острови могат да бъдат невероятно допълнение към кухнята – но също така могат да бъдат нож с две остриета, тъй като в последствие може да се окаже, че кухнята ви е станала още по-малка. Решението – купете такъв на колелца, за да можете да го местите лесно, когато се наложи.

8. Използвайте мивката си не само за миене на чинии

Тази дървена дъска за рязане може преспокойно да запълни половината мивка – за да можете да използвате самата мивка, ако се нуждаем от вода – както е показано на снимката.

Споделете тази публикация


You've just added this product to the cart: