9 неща, които не чистите (а трябва)

9 неща, които не чистите (а трябва)

9 неща, които не чистите (а трябва)

В днешния материал сме ви подготвили девет неща, които знаем, че са мръсни, но поради някаква причнина не ги чистим.

1. Гъбата за миене на чинии

Почти сигурни сме, че гъбата Ви за миене на чинии е една от вещите във вашия дом, които не бихте искали да виждате под микроскоп. Затова поне веднъж в седмицата я пускайте в съдомиялната. Можете да я накиснете във вряща вода за не повече от 5 секунди.

2. Между шкафовете и уредите

Може и да има не повече от сантиметър между хладилника Ви и шкафа до него, но това не значи, че там не се натрупва феноменално количество мръсотия. Използвайте прахосмукачка, за да оберете тези места.

3. Платнените торби за пазар

Платнените торбички са добри за околната среда, но що опира до грижа за тях – не се отличават от останалите платове. Перете я в пералнята, като трябва да обърнете внимание на това, което пише на етикетите на торбата.

4. Хладилникът

Не само рафтовете в хладилника се нуждаят от почистване, но и стените, кутийките и вратата. Добавете течен сапун към топла вода и изчистете бактериите и остатъците от храна.

5. Местата, които не виждате (но все пак се цапат)

Това, че не виждате килограмите прах и мръсотия, които се насъбират отгоре на хладилника, гаредорите и шкафовете в кухнята, не значи, че ги няма! Достатъчно е да ги избършете с навлажнена кърпа, но в никакъв случай не ги забравяйте!

6. Витлата на вентилатора

Макар и да се въртят почти постоянно, върху тях се натрупва прах, която вдишвате. Достатъчно е веднъж в седмицата да ги почиствате с навлажнена кърпа.

7. Дистанционни и други джаджи

Телефоните, слушалките и дистанционните могат да бъдат почистени с обикновена мокра кърпичка – веднъж в месеца би трябвало да е достатъчно.

8. Шапки, шалове и ръкавици

Подобно на всяка друга дреха и те трябва да се перат редовно. В случай, че ръкавиците са кожени, можете да ги почиствате с мокри кърпички.

9. Сакът за тренировки

Прането на дрехите след тренировка е задължително, но сакът също не бива да бъде пренебрегван. В случай, че етикетите позволяват, перете гo в пералня. Ако пък e твърде голям и не влиза, почистете го с влажна кърпа и поръсете сода за хляб в него. По този начин ще елиминирате неприятните миризми.

Споделете тази публикация


Току-що добавихте този продукт в количката: