РЕВОЛЮЦИЯ В ШОФИРАНЕТО НОЩЕМ?


До всеки шофьор, на който му се налага да кара нощем – след работа на път за вкъщи, или на дълъг път извънградско – и не е сигурен как това се отразява на зрението му


Ще ви разкажа една история. Ако ми повярвате, ще бъдете щедро възнаградени. Ако не ми повярвате, ще направя така, че да не сте си загубили времето.

Позволете да обясня:

Моя колега Мартин, има страхотен усет за добрите продукти. Един ден Мартин ми се обади развълнуван за някакви стъкла за шофиране – „Човек, страхотни са“ – ми каза той – „Няма да повярваш, какво ще видиш, като погледнеш през тях“

„Какво ще видя?“ попитах аз. „Какво му е толкова страхотното?“

Той продължи: „Когато гледаш през тези стъкла някак си гледката се избистря. Обектите изглеждат по-ярки, по-очертани. Всичко се вижда по-ясно и някак си виждаш по-добре. И съм сигурен, че не си въобразявам. Абе, трябва да видиш, за да разбереш


Бях цинично скептичен… но когато погледнах през стъклото ~

Когато пробвах стъклата за нощно каране за първи път, не можех да повярвам на очите си. Продължих да вдигам и свалям стъклото, за да се уверя, че в действителност гледката пред мен е по-ярка, а не е просто някаква зрителна измама. Но гледката, наистина ми се избистри. Беше очевидно.

Започнах да слагам и любимите си слънчеви очила и да сравнявам видяното. Нямаше база за сравнение. Бях впечатлен. Всичко изглеждаше по-ясно, по-ярко, по-очертано и в действителност се виждаше по-добре.

Нямаше логика, какво толкова правеше това стъкло, за да се вижда така ясно през него?

В крайна сметка открих причината.

Стъклото за нощно шофиране (наречено HD Vision Visor) филтрира синия спектър на светлината. Може би сте чували, че синьото често се използва като метафора за лошо настроение, но по-важното в случая е, че синята светлина не е особено полезна за зрението. Има няколко причини за това.

Първо, синята светлина има едни от най-късите лъчи във видимия спектър (червената е с най-дълги). В резултат на това синята светлина леко се фокусира върху предната част на ретината, която играе ролята на „екран“ в окото.

Чрез специален филтриращ процес, стъклото за нощно виждане блокира синия спектър на светлините и по този начин пропуска само тези лъчи, които в действителност се проектират ясно върху ретината. Така обектите изглеждат по-ярки и видими за окото.


Втората причина е дори още по-впечатляваща

Освен, че обектите изглеждат по-ясни при нощно каране, когато сините лъчи се филтрират, има и допълнителен бонус от този ефект. И той е, че зрението нощем се подобрява.

Причината е следната: В окото има изключително важен лилав пигмент, наречен Родопсин. Когато този пигмент взаимодейства със синята светлина, окото се напряга.

В зависимост от степента на наситеност на тази синя светлина, може да отнеме и часове на окото да се отпусне и възстанови от напрежението. Получава се така нареченото „заслепяване“ и на окото му е нужно някакво време да се възстанови от подобен малък шок.

Така например, случвало ли ви се е да ви светят в насрещното с ксенонови фарове?

Ако ви се е случвало, значи знаете, че е почти невъзможно да се разминете с такъв автомобил, без да присвивате очи или да замижите. (може би дори да напсувате шофьора отсреща).

Присвиването на очи е естествената реакция на организма ни, за да допусне по-малко от въпросната синя светлина да навлезе в ретината. Тъй като колкото по- малко синя светлина достигне до Родопсин-а в окото, толкова по-малко дразнение и напрежение ще има за зрението.

НЕКА ТОВА НЕ ВИ ОБЪРКВА

Хората често ни питат: „Стъклата за нощно каране HD Vision Visor наистина ли вършат работа?“

– Вършат прекрасна работа и действат точно, както е описано тук. Ако ни дадете възможност, с радост ще ви го докажем.

Нещо повече, бихме искали да ги пробвате преди да си направите извод. Ето защо даваме 60 дни тест период, в който да се уверите, че това което споделяме тук, в действителност е вярно.

Пробвайте стъклото за нощно каране HD Vision Visor, за да усетите разликата в шофирането вечер. (Ако желаете вземете и очила за нощно виждане, за да направите сравнение.)

Забележете колко по-ясно и ярко се виждат обектите през HD Vision Visor. И обърнете внимание как значително ще се подобри шофирането ви вечер, благодарение на стъклото за шофиране.

В момента, в който го пробвате, ще осъзнаете колко много светлини ви „атакуват“, докато карате вечер. (Аз лично не бях забелязал колко много изкуствени светлини има в града, докато не започнах да ползвам Vision Visor)

Ако не забележите драстична разлика в шофирането нощем – разлика, която е толкова осезаема, че да забележите на момента – то върнете ни го по всяко време в рамките на въпросния 60 дневен тест период – и ще си получите парите обратно по най-бързия начин.

Разликата е видима

Но разликата е толкова видима, че веднъж щом пробвате HD Vision Visor, дори няма да си помислите да го върнете.

Всеки, който работи до късно… който шофира на връщане от работа… който иска да не напряга зрението си, докато кара… който не иска да се напряга от насрещните фарове и светлини – всички тези хора виждат огромна стойност в HD Vision Visor и го намират за незаменим.

Очите са изключително важни за нас. Защитете ги, като едновременно с това подобрите своята гледка, докато шофирате. Вижте демонстрацията във видеото и вземете още днес един чифт HD Vision Visor да го пробвате без ангажименти.

От какво е направен и цена:

За стъклата на HD Vision Visor са използвани качествени офталмологични лещи с твърд слой против надраскване. (не се притеснявайте, реално това не са точно стъкла, а по скоро лещи, така че няма да се счупят и са напълно безопасни)

Това е същия материал, който се използва в очилата за нощно виждане, само че за изработката на HD Vision Visor е използвано близо 10 пъти повече от този материал, в сравнение с едни очила за шофиране.

Цената на един комплект HD Vision Visor е 19.95 лв + 4 лв за доставка. Изключително е лесен за инсталиране, тъй като има вградена щипка, която го захваща за сенника на колата и се инсталира буквално за секунда.

Може да се прикачи от двете страни на сенника, което го прави лесен за регулиране и нагласяне за вашата височина.

Най-големия недостатък на повечето очила за нощно каране е това, че трябва да са ви постоянно на главата. Така хем се блокира периферията, докато шофирате вечер, хем постоянно ви стягат и стискат на слепоочието.

HD Vision Visor деликатно се справя с този проблем, тъй като стои пред вас, не го носите на главата, за да ви стяга и не блокира периферното зрение.

В резултат, получавате изключително удобен начин да шофирате нощем без да напрягате и ограничавате зрението си.

Комплектът включва две специализирани стъкла, едното е специално за нощно каране, а другото е за през деня.

Ако трябва да сме честни, много хора предпочитат да ползват слънчевите си очила през деня и в това няма нищо лошо. В този случай стъклото за дневна светлина ще ви бъде страхотен бонус… особено ако сте си забравили слънчевите очила в къщи.

Стъклото за нощно виждане, обаче, няма база за сравнение и ще ви бъде абсолютно незаменимо.

За да пробвате HD Vision Visor, просто натиснете линка по-долу и кажете къде желаете да го получите. Направете го сега и ще получите двете стъкла за дневно и нощно виждане.

Може да направите своята заявка тук: